Kiandutu Outreach Project
Stichting, KOP, Kenya, Kiandutu, Outreach, Project, Tikha,
5
page-template-default,page,page-id-5,theme-cabin,cabin-core-1.0.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-3.1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.1,vc_responsive
Stichting KOP Kenya

In 2006 is Stichting KOP Kenya opgericht en staat voor Kiandutu Outreach Project. Een sloppenwijk in de stad Thika in Kenya. Met diverse initiatieven helpen wij de bewoners naar een betere toekomst.  Sinds 1 januari 2011 is KOP onderdeel geworden van Macheo Children’s Centre, deze samenwerking biedt ons meer mogelijkheden om onze doelen in Thika te verwezenlijken en om in Kiandutu de initiatieven van KOP te monitoren. Wij  geloven dat geen enkel kind hoort op te groeien in angst en armoede. Door kinderen en hun verzorger(s) in Kiandutu te ondersteunen op het gebied van gezondheid en onderwijs bieden wij hen de mogelijkheid om een betere toekomst voor zichzelf op te bouwen.

Initiatieven

Wij richten ons op twee hoofdpijlers: onderwijs en gezondheidszorg. Hierbinnen hebben wij diverse initiatieven zoals moeder en kindzorg, tienermoederprogramma en onderwijs aan drop-outs. Onze initiatieven moeten een duurzame verbetering opleveren, daarom leggen wij de verantwoordelijkheid zoveel mogelijk bij de ouders/verzorgers van de kinderen zelf. Hun betrokkenheid en draagkracht is essentieel voor het succes van onze programma’s. Wij werken zoveel mogelijk samen met de lokale gemeenschap, andere NGO’s en de Keniaanse overheid om zo effectief mogelijk hulp te kunnen bieden.

Doneren

Doordat KOP in Nederland volledig draait op vrijwilligers, maken wij geen overheadkosten en kunnen we garanderen dat 100% van alle donaties aan KOP terecht komt in Kenya. Dit betekent dat de Nederlandse bestuursleden en ambassadeurs zich uitsluitend op vrijwillige basis inzetten: ze krijgen geen beloning en declareren ook geen onkosten. Om onze initiatieven te laten voortbestaan hebben wij geld nodig. U kunt: een specifiek initiatief ondersteunen, een eigen actie opzetten om geld in te zamelen, een algemene donatie doen,  donatie via een machtiging, periodiek schenken via een notariële akte of via een legaat of nalatenschap.