STICHTING KOP KENYA
62
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-62,theme-cabin,cabin-core-1.0.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-3.1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.1,vc_responsive
 

STICHTING KOP KENYA

OVER ONS
In 2006 is Stichting KOP Kenya opgericht en staat voor Kiandutu Outreach Project. Een sloppenwijk in de stad Thika in Kenya. Met diverse initiatieven helpen wij de bewoners naar een betere toekomst.

Sinds 1 januari 2011 is KOP onderdeel geworden van Macheo Children’s Organization, deze samenwerking biedt ons meer mogelijkheden om onze doelen in Thika te verwezenlijken en om in Kiandutu de initiatieven van KOP te monitoren. Wij  geloven dat geen enkel kind hoort op te groeien in angst en armoede. Door kinderen en hun verzorger(s) in Kiandutu te ondersteunen op het gebied van gezondheid en onderwijs bieden wij hen de mogelijkheid om een betere toekomst voor zichzelf op te bouwen.

INITIATIEVEN
Wij richten ons op twee hoofdpijlers: onderwijs en gezondheidszorg. Hierbinnen hebben wij diverse initiatieven zoals moeder en kindzorg, tienermoederprogramma en onderwijs aan drop-outs. Onze initiatieven moeten een duurzame verbetering opleveren, daarom leggen wij de verantwoordelijkheid zoveel mogelijk bij de ouders/verzorgers van de kinderen zelf. Hun betrokkenheid en draagkracht is essentieel voor het succes van onze programma’s. Wij werken zoveel mogelijk samen met de lokale gemeenschap, andere NGO’s en de Keniaanse overheid om zo effectief mogelijk hulp te kunnen bieden.

 

Lees meer over onze programma’s >

BESTUUR

De stichting Kop Kenya bestaat uit een dagelijks bestuur, ambassadeurs en organisaties waar we nauw mee samenwerken. Alle medewerkers werken op vrijwillige basis en worden niet betaald uit donaties. Het geld komt 100% ten goede aan de initiatieven van Stichting KOP Kenya. Het bestuur bestaat uit de volgende leden.

JANNIE MARTENS

(Mede)oprichter KOP Kenya
Verpleegkundig manager

AUDREY BUERMAN

Kinder- en Jeugdpsycholoog / psychotherapeut

CORRIE LOOGMAN

Voormalig lerares speciaal onderwijs

ImageImage
ImageImage
ImageImage

REIN VISSCHER

Unithoofd vrouw en kind, Noordwest Ziekenhuisgroep

TOM LAMERS

Penningmeester, Accountant

ImageImage
ImageImage

Ambassadeurs
Marjon Visscher
Annemarie Kwaspen
Alie Valk
Miriam Niezen
Margriet Wijnveen
Carla Coenders

Samenwerkende organisaties

Onze sponsors

Protestantse Gemeente Bovensmilde

Wereldwinkel Bergen nh

Lions BES