Van onze ambassadeur Margriet
51242
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-51242,theme-cabin,cabin-core-1.0.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-3.1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.1,vc_responsive
 

Van onze ambassadeur Margriet

Bijdrage van de Kerk in Bovensmilde
door Margriet Wijnveen, ambassadeur van KOP

 

In 2010 ben ik (Margriet Wijnveen) mee geweest naar Kenia om KOP te bezoeken. De kennismaking met de sloppenwijk Kiandutu en KOP was zeer indrukwekkend.

 

Enkele jaren later heb ik me aangemeld als ambassadeur van KOP en ben ik in 2018 met de kerk van Bovensmilde in contact gekomen om daar KOP te presenteren tijdens de ZWO (Zending, Wereld Diakonaat en Ontwikkelingssamenwerking) diensten.

Deze protestantse kerk heeft twee jaar lang KOP gesponsord en aandacht geschonken aan de problematiek die daar heerst.

Twee keer per jaar is KOP tijdens deze ZWO diensten gepresenteerd aan de leden van deze kerk.

 

In die twee jaar is er ruim  € 5500,-  opgebracht voor KOP. We hebben onder anderen dienstenmarkten georganiseerd, waar producten en andere zaken werden verkocht voor KOP.

 

Op zondag 1 november jl. werd ik opnieuw uitgenodigd door de ZWO commissie van de Protestante Kerk in Bovensmilde om te vertellen over de ontwikkelingen binnen KOP en wilde men ook weten hoe het geld van de kerk besteed is.

Ook wilde men weten hoe de situatie daar nu is, tijdens de Corona pandemie.

 

Ik heb zondag verteld dat het niet exact is aan te geven waar het bedrag aan besteed is, maar wel dat het geld over alle lopende projecten van KOP is besteed:

• Tienermoeders

• Ondervoede kinderen onder de 4 jaar

• Onderwijs aan de Drop-outs

• Family planning/geboorte beperking

• Child Protection / Kinderbescherming / Veilig Thuis

• Voorlichting en educatie

• Gezinsondersteuning (Family empowerment)

 

Corona heeft ook vreselijke gevolgen voor Kiandutu, de scholen zijn al vanaf maart dicht. De kinderen lopen doelloos rond in Kiandutu; ze kunnen immers niet naar school.

Door de Corona zijn veel mensen hun baan kwijt zijn geraakt. Dit heeft vreselijke gevolgen voor de mensen daar; veel wat opgebouwd is, is weer bijna terug is bij af.

 

Het gevolg van Corona is ook, dat er nog meer tienerzwangerschappen zijn in Kiandutu, als gevolg van deze uitzichtloze en arme situatie.

 

Tijdens deze ZWO dienst op 1 november, heb ik o.a.  gebruik gemaakt van de nieuwsbrieven van KOP en de info van  Macheo en een foto reportage van KOP laten zien.

 

Het was fijn om dit als ambassadeur te doen en de Kerk van Bovensmilde nogmaals te kunnen bedanken voor het prachtige bedrag dat aan KOP geschonken is.

 

Margriet Wijnveen,

ambassadeur KOP

 

November 2020