Milka
50579
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-50579,theme-cabin,cabin-core-1.0.1,woocommerce-no-js,select-theme-ver-3.1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.1,vc_responsive
 

Milka

Milka is 18 jaar oud. Ze komt uit een gebroken gezin. Haar moeder en vader scheidden toen ze acht jaar oud was en volgens de Lugha-tradities werden de kinderen achtergelaten bij hun vader. Haar vader hertrouwde en de stiefmoeder begon Milka en haar zus zowel fysiek als emotioneel te mishandelen. Vorig jaar begon de stiefmoeder Milka haar uit te schelden als ze van school terugkwam. Toen ze het haar vader vertelde, beschuldigde hij Milka ervan haar stiefmoeder niet te respecteren te gedragen. Milka besloot dat dat genoeg was en besloot weg te lopen van huis. “Ik was toen vervuld van haat en woede, hoe graag ik ook van haar probeerde te houden. Ze sloeg me om zich daarna te verontschuldigen; Ik heb het haar vergeven. Ik kan me nog steeds de bloedneuzen herinneren die ze probeerde te verbergen, de angst dat mijn zusje werd verwond, haar geschreeuw en gehuil omdat ze hetzelfde met haar zou doen. Ik kon het niet aan. Ze zou ze honger laten lijden. Ik zou ze eten smokkelen zodat ze konden eten en de schuld op mij nemen, zodat ze geen pijn zouden lijden. Het misbruik ging jarenlang door en mijn vader deed niets. Misschien wilde ik de liefde van een moeder; misschien ging het zó lang door, omdat ik dacht dat ik een vreselijk kind was “.

 

 

Milka kon nergens heen en ontmoette een man die haar huilend aantrof. De man was aardig voor haar en hij nam haar mee naar zijn huis. Ze stemde ermee in om seks met de man te hebben omdat hij ermee had ingestemd haar te huisvesten. Ze bleef daar ongeveer een paar maanden en de man stond haar toe naar school te gaan en ’s avonds terug te komen. Tijdens het verblijf werd ze zwanger en toen ze de man benaderde bij wie ze logeerde, weigerde hij de verantwoordelijkheid te nemen haar ervan te beschuldigen hem te proberen te chanteren met zwangerschap. Hij heeft haar eruit gegooid.

 

Ze kon nergens heen en traceerde haar moeder in Juja en ze besloot bij haar te komen logeren. Bij aankomst ontdekte ze dat haar moeder ook hertrouwd was en andere kinderen had. Haar moeder was echter erg behulpzaam en besloot een buurvrouw te vragen haar dochter te huisvesten omdat we voedsel zouden verstrekken. Ze nam haar zelfs mee naar school in Juja en schreef haar vorig jaar in vorm drie in. Op dit moment is Milka gestopt met school omdat ze op elk moment kan bevallen. Via ons werk met tienermoeders hebben we haar ingeschreven bij de overheidsdiensten voor gratis zorg in het ziekenhuis. Onze uitdaging is dat wanneer Milka bevalt, ze geen plaats heeft om naartoe te gaan. Haar moeder kan haar niet meer ondersteunen volgens hun cultuur en traditie, totdat de baby vijf maanden oud is. Milka kan niet bij haar blijven omdat de stiefvader geen kinderen van een andere man wil opvoeden. Momenteel is ze ingeschreven voor vorm vier examens die aan het eind van het jaar worden gedaan.

 

Onze onmiddellijke behoefte aan Milka is om een ​​huis te huren (met een bed, een matras en babykleding) om in te blijven na de bevalling.